English

Tarifler

Orkide'nin lezzetli tariflerine bu sayfadan ulaşabilirsiniz...

Kakaolu Tartolet

Malzemeler

1 paket Orkide margarin (yumuşatılmış)

1 tane yumurta

150 g pudra şekeri

200 g mısır nişastası

25 g kakao

70 g bitter çikolata rendesi

1 paket vanilya

Yarım paket kabartma tozu

Alabildiği kadar un

 

Hazırlanışı

Geniş bir kapta tüm malzemeler yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğrulur. Düz bir zemine un serpiştirilerek hamur merdaneyle 1 santimetre kalınlığında açılır. Açılan hamurlar, tart kalıplarına uygun büyüklükte bir kase ile kesilir. Kesilen yuvarlak hamurlar yağlı kağıt serilen tart kalıplarına yerleştirilir. Önceden 200 derecede ısıtılan fırında rengi koyulaşıncaya kadar pişirilir. Pişen tartların içi, arzuya göre krema ya da marmelat ile doldurulup servis edilir. Afiyet olsun.

 

Tüm Tarifler