World Food İstanbul Uluslararası Gıda Ürünleri ve Teknolojileri Fuarında Orkide iş birliğinde “Bir Dünya Mutfağı Hazinesi: Gastronomi Turizminin İksiri Zeytinyağı” başlıklı panel düzenlendi. Zeytinyağının dünya mutfak kültürüne ve gastronomi turizmine olan katkısının ele alındığı panel; Şef Özlem Mekik’in moderatörlüğünde gerçekleşti. 

Gastronomi Turizmi Derneği Başkanı Gürkan Boztepe ve Şef Eyüp Kemal Sevinç’in konuşmacı oldukları panelde; Unesco’nun ‘İnsanlığın Somut Olmayan Gıda Mirası’ olarak ilan ettiği zeytinyağının yalnızca gastronomi değil, aynı zamanda tabiat ve kültürel alanda da bir değer olduğuna dikkat çekildi. Dünyada zeytinyağı üretiminde ön sıralarda bulunan Türkiye’nin sahip olduğu coğrafi ve kültürel zenginliğin zeytinyağı ile bütünleştirilmesi ve ambalajlı katma değeri yüksek ürünler ile markalaşmaya daha fazla önem verilmesi ile zeytinyağı turizmi konusunda öne çıkabilecek ülkeler arasında yer alabileceği belirtildi. 

Panel sonrasında workshop mutfak atölyesinde Şef Eyüp Kemal Sevinç, Orkide Zeytin Dalından Zeytinyağı ürünleriyle panel izleyicilerine workshop mutfağında sunum yaptı. 

ORKİDE'YE HOŞ GELDİNİZ!

İlgi alanınıza özel içeriklerimizi keşfetmek için lütfen seçim yapınız...