ACI SEBZELİ PİLİÇ
Orkide Riviera Zeytinyağı
MALZEMELER
4 adet piliç gögüs fileto (ortadan ikiye bölünmüş)
1 adet kırmızı topan biber (ince kesim)
2 adet sivri yeşil biber (ince kesim)
50 gr zeytin (etli kısımları)
250 gr mantar (ince doğranmış)
1 adet kuru soğan (ince doğranmış)
2 adet domates (Soyulmuş, ince doğranmış )
2 diş sarımsak
Pul biber
50 gr kaşar peyniri
Kekik, varsa biraz fesleğen
1 adet kırmızı topan biber (ince kesim)
2 adet sivri yeşil biber (ince kesim)
50 gr zeytin (etli kısımları)
250 gr mantar (ince doğranmış)
1 adet kuru soğan (ince doğranmış)
2 adet domates (Soyulmuş, ince doğranmış )
2 diş sarımsak
Pul biber
50 gr kaşar peyniri
Kekik, varsa biraz fesleğen
YAPILIŞI
Piliç filetolar, ızgarada veya tavada kurutulmadan az pişirilir.
Bir tavada; kuru soğan, sarımsak, biberler, mantar ve zeytin, Orkide Riviera Zeytinyağında sotelenir. Yumuşayınca domatesler eklenir, tuz, kekik ve isteğe göre pul biber ile lezzetlendirilir.
Bir fırın tepsisi yağlanır. Piliç filetolar tepsiye yerleştirilir. Üzerine sotelenmiş sebzeler paylaştırılır. En son kaşar peyniri dökülüp, önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 15 dakika kızartılır.
Servis: Ciğerli, kuş üzümlü yenibaharlı pirinç pilavı
Executive Chef Nejdet Polat’a teşekkürlerimizle.
Bir tavada; kuru soğan, sarımsak, biberler, mantar ve zeytin, Orkide Riviera Zeytinyağında sotelenir. Yumuşayınca domatesler eklenir, tuz, kekik ve isteğe göre pul biber ile lezzetlendirilir.
Bir fırın tepsisi yağlanır. Piliç filetolar tepsiye yerleştirilir. Üzerine sotelenmiş sebzeler paylaştırılır. En son kaşar peyniri dökülüp, önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 15 dakika kızartılır.
Servis: Ciğerli, kuş üzümlü yenibaharlı pirinç pilavı
Executive Chef Nejdet Polat’a teşekkürlerimizle.