EKŞİ ELMALI KUZU DOLMASI
Orkide Ayçiçek Yağı
MALZEMELER
4 adet yeşil elma
400 gr kuzu eti (ince doğranmış)
10 ml sirke
1 adet kuru soğan
1 kahve fincanı zeytinyağı
bir tutam maydonoz
bir tutam defne yaprağı
400 gr kuzu eti (ince doğranmış)
10 ml sirke
1 adet kuru soğan
1 kahve fincanı zeytinyağı
bir tutam maydonoz
bir tutam defne yaprağı
YAPILIŞI
Isınmış bir tavada ince doğranmış soğan ve kuzu etlerini Orkide Ayçiçek Yağında pişirin. Sirkesini ekleyip bir kenarda bekletin. İnce kıyılmış maydonoz ve toz karabiber ile lezzetlendirin.
Parizyen kaşığı veya küçük bir kaşık ile elmaların içini boşaltın. Pişmiş etleri elmaların içine doldurup önceden ısıtılmış fırında 180 derecede yaklaşık 25 dakika .-üzerlerine defne yaprağını ekleyerek-Pişirin.
Executive Chef Nejdet Polat’a teşekkürlerimizle.
Parizyen kaşığı veya küçük bir kaşık ile elmaların içini boşaltın. Pişmiş etleri elmaların içine doldurup önceden ısıtılmış fırında 180 derecede yaklaşık 25 dakika .-üzerlerine defne yaprağını ekleyerek-Pişirin.
Executive Chef Nejdet Polat’a teşekkürlerimizle.