BADEMLİ PİLİÇ SOTE KAYISILI VE MANTARLI PİLAV İLE
Orkide Ayçiçek Yağı, Orkide Sofranızın Keyfi Bitkisel Margarin
MALZEMELER
4 adet piliç fileto
50 gr badem – file-
100 gr kuru kayısı
100 gr mantar (ince doğranmış)
½ bağ dereotu veya maydonoz
1 adet domates
2 diş sarımsak
250 gr pirinç
50 gr badem – file-
100 gr kuru kayısı
100 gr mantar (ince doğranmış)
½ bağ dereotu veya maydonoz
1 adet domates
2 diş sarımsak
250 gr pirinç
YAPILIŞI
Piliç filetoları küp olarak kesip bir tavada Orkide Ayçiçek Yağında soteleyin. Bademleri ekleyip kızarıncaya kadar soteleyin.
Kayısılı pilav için;
Pirinçleri 20 dakika ılık suda ıslatıp süzdürün. Bir tencerede Orkide Sofranızın Keyfi Kova margarin ile pirinçleri kavurup ince doğranmış kuru kayısı ve ince doğranmış mantarı ilave edin. Tuz ve sıcak tavuk suyu ile pirinçleri yumuşatıp dinlendirin. İnce doğranmış dereotu/maydanozları ekleyip pilavı karıştırın. Pirinçleri yemek tabaklarına yerleştirip üzerlerine bademli piliçleri paylaştırın.
Executive Chef Nejdet Polat’a teşekkürlerimizle.
Kayısılı pilav için;
Pirinçleri 20 dakika ılık suda ıslatıp süzdürün. Bir tencerede Orkide Sofranızın Keyfi Kova margarin ile pirinçleri kavurup ince doğranmış kuru kayısı ve ince doğranmış mantarı ilave edin. Tuz ve sıcak tavuk suyu ile pirinçleri yumuşatıp dinlendirin. İnce doğranmış dereotu/maydanozları ekleyip pilavı karıştırın. Pirinçleri yemek tabaklarına yerleştirip üzerlerine bademli piliçleri paylaştırın.
Executive Chef Nejdet Polat’a teşekkürlerimizle.