English

Tarifler

Orkide'nin lezzetli tariflerine bu sayfadan ulaşabilirsiniz...

Havuç Arpa Şehriye Pilavı

Malzemeler

2 su bardağı arpa şehriye

1 çay bardağı konserve mısır

1 soğan

2 diş sarımsak

2 havuç

Kıyılmış maydanoz

3 çorba kaşığı Orkide margarin 

3 su bardağı sıcak su

1 çay kaşığı tarçın

1 tatlı kaşığı toz şeker ve tuz

Hazırlanışı

Sarımsak ve soğanlar soyulup ince şekilde kıyılır. Orkide margarin ocakta eritilir, soğan ve sarımsaklar eklenerek kavrulur. Havuç eklenip birkaç dakika daha pişirilir. Haşlanan havuçlar tel süzgeç yardımıyla çıkarılır. Arpa şehriyeler eklenerek sürekli karıştırılarak bir taşım kaynatılır. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir. Şehriyeler ocaktan alınıp Orkide margarin ile tatlandırılır. Önceden pişirilen havuçlar ve konserve mısırla harmanlanıp servis edilir. Afiyet olsun.

Tüm Tarifler