Kurumsal
Ürünler
Tarifler
Basın Odası
İletişim
Zeytinyağı doğrudan güneş ışığı görmeyen serin yerlerde saklanmalıdır. Saklama için en uygun sıcaklık derecesi 14 - 15°C’dir. Zeytinyağı her türlü kokuyu çeker, içine alır. Bu nedenle yabancı koku olmayan yerlerde ağzı kapalı olarak muhafaza edilmelidir. Zeytinyağı, ağzı açık bırakılır ve uzun bir süre hava ile temas ederse bozulmaya başlar.
Karnabaharın haşlama suyuna bir miktar süt katarsanız hem renginin kar gibi beyaz olduğunu hem de kötü kokmadığı fark edeceksiniz.
Patlıcan kabuklarını iyice yıkayın, sirkede kaynatın ve sıvı yağ dolu bir kavanozda saklayın. Yavaş yavaş mantar tadı aldıklarını göreceksiniz. Bunları et yemeklerini ve pilavlarınızı çeşnilendirmek için kullanabilirsiniz.
Fırınınızın ortasına yarısı sirke, yarısı su dolu bir tava koyun. Fırınınızı birkaç dakika ısıtın, sonra soğutun. Kokular gitmiş olacak.
Fazla miktarda patateslerinizi koyduğunuz torbanın içerisine bir adet de elma koyun. 8 hafta boyunca patateslerinizin filizlenmesini ve büzüşmesini önleyecektir. Ayrıca patateslerinizi kuru ve serin bir yerde saklayın.
Buzdolabınızı ne kadar temiz tutarsanız tutun, zaman zaman hoş olmayan kokular alırsınız. Bunu önlemek için, küçük bir tabağa üç dört limon dilimi koyun ve buzdolabının en alt gözüne yerleştirin. Ancak her sabah dilimleri yenilemeyi unutmayın.
Ellerdeki soğan, sarımsak kokularını giderebilmek için ellerinizi haşlanmış patatesle ovun.
Bir cezveye, bir çay fincanı su ve bir çorba kaşığı sirke koyup birkaç dakika kaynatın. Evinizden yemek kokusunun çıktığını göreceksiniz.
Sütün kesilmemesi için koyacağınız kabın temiz olmasına dikkat edin. Sütün kesilme olasılığını azaltmak için tencereye bir kahve kaşığı karbonat koyarak kaynatınız.
Arı ve böcek sokmalarında oluşan şişliklere, gözlerdeki kızarıklıklara iyi gelir. Derideki yanmalara ve cildin parlaklık kazanmasına yardımcı olur.
Telif Hakları © 2014 Küçükbay A.Ş. Orkide markasına aittir. Alıntı yapılamaz, izinsiz kullanılamaz.